FSMVÜ | 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Tek Ders Sınavları
WhatsApp Danışma Hattı
► Arşiv
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Tek Ders Sınavları

2018-2019 eğitim öğretim yılı tek ders sınavları  04-05 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Tek ders sınavına katılacak olan öğrencilerin durumu “Önlisans Lisans ve Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin” 34. Maddesine göre değerlendirilecektir.

Tek ders sınavı başvurusu, tek ders sınav formuyla gerçekleştirilecektir.

Tek Ders sınav formunun; Danışman ve Bölüm Başkanı onayından sonra Fakülte/MYO sekreterliklerine teslim edilmesi gerekmektedir.

Tek Ders Sınavı Formu için tıklayınız.

Tek Ders Sınavı Uygulama Esasları

(1) Mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış ancak başarısız tek dersi kalan veya tek ders sınavı sonucunda en az 2,00 ortalamayı sağlayabilecek öğrencilere tek ders sınav hakkı verilir. Bu sınavda başarılı olamayan öğrenciler, dersin AKTS kredisine göre ücretini ödeyerek dersi sonraki yarıyılda tekrar eder veya akademik takvimde belirtilen sonraki tek ders sınavına girer.
(2) Durumları yukarıdaki fıkrada belirtilen esaslara uygun olan öğrencilerin, akademik takvimde belirlenen tek ders sınav tarihinden en geç beş iş günü öncesine kadar öğrenim gördükleri fakülte/yüksekokula başvurması gerekir.
(3) Öğrenci daha önce almadığı veya devamsızlıktan kaldığı dersten tek ders sınavına giremez.
(4) Bitirme çalışması/projesi/tezi gibi dersler için tek ders sınavı yapılmaz. İlgili birimin yönetim kurulu kararı ile belirlenen proje ve uygulamalı dersler için de tek ders sınav hakkı verilmez.

HIZLI MENÜ
Strateji Geliştirme