FSMVÜ | Geleceğin Kabin Memurları Uçarak Yetişiyor
► Arşiv
Geleceğin Kabin Memurları Uçarak Yetişiyor

24 Temmuz 2019

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ile Türk Hava Yolları arasında 2018 yılında imzalanan “Uçuşta Mesleki Eğitim Projesi” protokolü kapsamında kabin memurluğu eğitimi alan öğrencilerimiz THY’nin iç hat uçuşlarında görev aldı.

2018-2019 eğitim-öğretim döneminde hem teorik hem de uygulamalı olarak kabin memurluğu eğitimi alan 22 birinci sınıf öğrencimiz, Temmuz 2018-Mayıs 2019 döneminde THY’nin iç hat uçuşlarında görev alarak, yolculara hizmet sunma ve yolcu memnuniyeti sağlama konularında iş başında eğitim alma imkânına sahip oldu.

Uçuşta Mesleki Eğitim Projesi; öğrencilerin mesleki bilgilerini artırırken, üniversite ve sektör iş birliğini de güçlendirerek sektördeki nitelikli istihdam oranına katkı sundu. Projeyi tamamlayan öğrencilerimizin %99’u mezun olduktan hemen sonra kabin memuru olarak göreve başladı.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı mezunlarımızın toplam istihdam oranı %93 olurken, havayollarında çalışanların oranı ise %78 olarak kayıt altında alındı.

HIZLI MENÜ
Strateji Geliştirme