► Arşiv
Şemseddin Sami’nin Nadir Eseri Yeniden Yayımlandı

16 Ocak 2018

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim elemanı Dr. Şerif Eskin tarafından yayına hazırlanan, Şemseddin Sami’nin Resimli Kâmûs-ı Fransevî Fransızcadan Türkçeye Lugat kitabı, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Türk-İslâm Bilim Kültür Mirası Dizisinin 9. kitabı olarak yayımlandı.

Bir bilim ve kültür klasiği olan Kâmûs-ı Fransevî’nin ilk baskısı 1882-1883 yıllarında Kâmûs-ı Fransevî Fransızcadan Türkçeye Lugat adıyla 1632 sayfa olarak basılmış, aradan geçen uzun bir sürenin ardından Şemseddin Sami, 1898 yılında önemli tashihler ve eklemelerle kitabı neredeyse yeni baştan kaleme almış ve 2.000 sayfalık hacmi ile iki cilt olarak yeniden neşretmişti.

Dr. Şerif Eskin, artık nadir eser olan ve pek de kolay ulaşılamayan bu eseri, bugünkü harflere çevirmiş, üç cilt olarak planlanmış olan eserin ilk cildi Türkiye Bilimler Akademisi tarafından yayımlanmıştır. Editörlüğünü Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar’ın yaptığı bu eserin sonraki ciltlerinin de yayımlanması için çalışma devam ediyor.

HIZLI MENÜ HAVA DURUMU
Check Feel