Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek, Hukuk Fakültesi öğrencilerimizle Haliç Yerleşkemizde buluştu. Karşılıklı tanışma ve fikir paylaşımının gerçekleştiği toplantıda öğrencilerimiz doğrudan iletişim kurarak düşüncelerini ve bu toplantıların düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti iletti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zekeriya Kurşun ile Hukuk Fakültemiz öğretim üyeleri, Genel Sekreter Yardımcımız ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımızın da yer aldığı etkinlik, öğrencilerimizin üniversitemize dair plan ve projelere katılımını desteklemeyi hedefliyor. Yıl boyu gerçekleştirilen etkileşim ve iletişimlerin yanı sıra benzer buluşmalar tüm programlarımızı da kapsayacak şekilde devam edecek. Katılımları için öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.
Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türkiye’de Eğitim ve Öğretim Derneği üyelerini Topkapı Yerleşkemizde ağırladık.
Üniversitemizle Azerbaycan eğitim dünyası arasında tecrübe aktarımı ve iş birliğini amaçlayan program kapsamında okul yöneticisi ve öğretmenlerden oluşan 45 kişilik heyet Üniversitemizi ziyaret etti. Üniversitemizin genel yapısı ve uluslararası öğrenci kabul süreci hakkında bilgi edinen heyet, Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Şaban Çobanoğlu'nun konuşmacı olduğu "Dijital Dönüşüm Çağında Sözün Düşüşü" Semineri ile eğitim ve dijital dünya arasındaki gelişme ve bağın ayrıntıları üzerine fikir alışverişinde bulundu.
Yeni yerleşkemizde yapılan turda Geleneksel Türk Sanatları atölyelerini de gezen heyet, iki kardeş ülke arasında eğitim alanındaki iş birliği ve etkileşime de dikkat çekti.
Öğrencilerimiz tarafından sosyal, kültürel, eğitim, spor, eğlence ve benzeri birçok farklı alanda birlikte çalışma amacıyla kurulan 62 kulübümüzün başkanları, Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek ile bir araya geldi.
Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığımız tarafından Gülhane Yerleşkemiz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik SKS Daire Başkanımızın planlama, uygulama ve düzenlemelere dair bilgilendirme sunumuyla başladı. Açılış oturumunda konuşan Fatih Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Hayrunnisa Akgül, Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Merkezlerinin çalışmaları ile iş birliği fırsatları hakkında öğrencilerimize bilgi verirken, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zekeriya Kurşun yürütülen çalışmaları takdir eden ve Rektörlüğümüzün destek ve himayelerini hatırlatan bir konuşma gerçekleştirdi.
Öğrenci Kulübü Başkanları Toplantısının ikinci oturumu, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Daire Başkanımızın konuşmalarıyla başladı. Daire Başkanımız, öğrencilere iletişim çalışmalarımız hakkında bilgi verirken, Kulüplerimiz iş birliğinde etkinlik ve medya yönetim stratejilerinin güncellenmesi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
Çok sayıda öğrencimizin katıldığı toplantının kapanış oturumu Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek tarafından gerçekleştirildi. Sayın Rektörümüz, Kulüp Başkanlarımızla adeta bir sohbet tadında yaptığı toplantıda, tüm öğrencilerimiz ve kulüpleriyle ayrı ayrı ilgilendi. Amaç ve hedefleri ile beklentilerini dile getiren öğrencilerimiz yeni sezonda hayata geçirmek istedikleri projeleri, katılımcılar ve Rektörümüzle paylaştı.
Bu programın düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrencilerimiz, Rektörümüzden; “Üniversitemiz ile öğrenciler arasındaki iletişimin ve iş birliğinin güçlenmesine, memnuniyet ve başarının artmasına katkıda bulunacak her türlü etkinliğin destekçisi olacağım.” cevabını aldı. Toplantı, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Üniversitemiz ev sahipliğinde, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Endonezya İslam Üniversitesi, Semerkant Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi ve Priştina Üniversitesinin ortaklığında ikincisi düzenlenen Gelenekten Geleceğe Konferansı (FTTF2024), "Tasarım Düşüncesi" başlığı ile 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde FSMVÜ Topkapı Yerleşkesi G Blok'ta yüz yüze ve eş zamanlı olarak çevrimiçi biçimde gerçekleştirildi. Konferansımıza katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.
Üniversitemiz 2012 yılından bu yana katılım gösterdiği dünyanın en büyük yükseköğretim profesyonelleri buluşmalarından EAIE 2024 (Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği) etkinliğinde bu yıl da yerini aldı. Fransa’nın Toulouse şehrinde gerçekleştirilen etkinlikler, 20 Eylül'e kadar devam edecek.
Millî Teknoloji Hamlesinin ana bileşenlerinden olan beşeri sermaye gelişimine katkı sağlamak hedefiyle, öğrenimini sürdüren ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri ile mezun ve girişimcilerin proje üretmelerini, geri bildirimler yoluyla projelerini geliştirmelerini, geliştirdikleri projelere yönelik düzenlenen yurt içi ve yurt dışı bilimsel yarışma ve etkinliklere katılmalarını teşvik etmek amacıyla yeni destek çağrıları oluşturulmuştur. Ulaşım sponsoru Türk Hava Yolları olan Program kapsamında, “4001-A Ulusal Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği” çağrısı ile yurt içinde düzenlenen yarışma ve etkinliklere, “4001-B Uluslararası Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği” çağrısı ile de yurt dışında düzenlenen yarışma ve etkinliklere katılım için destek verilecektir.
Çağrıların 1. dönemi kapsamında başvurular, http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden 30 Eylül 2024 saat 17.30'a kadar yapılabilecektir.
Başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için http://tubitak.gov.tr/4001 adresinde yer alan web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Proje desteği ve süreçlerle ilgili bilgi için Üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi Müdürlüğünden de destek alabilirsiniz.
İslam bilimler tarihi alanında yaptığı çalışmalarla tarihe adını yazdıran bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin'in vefatının 6. yılı... Katıldığı bir konferans ile hem kendi hayatı değişti hem de İslam dünyasının tarihi adeta yeniden yazıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nihal Fırat Özdemir ve enstitü uzmanı Sefa Nur Kuruçay, 30 Haziran 2018'de vefat eden Prof. Dr. Fuat Sezgin'i daha iyi anlamanın mümkün olacağı bilgileri Haber 7 ile paylaştı.
Program linki: 27 Mayıs darbesi Fuat Sezgin'in hayatını nasıl değiştirdi? - YouTube
"Bilim Tarihi Okulda" Projesi Pilot Çalışması Tamamlandı
FSMVÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsü’nün akademik danışmanlığı ile gerçekleştirilen “Bilim Tarihi Okulda” projesi, öğrencileri üniversitemizde ağırladı. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerle, bilim tarihinin önemini vurgulayan çeşitli atölye çalışmaları ve seminerler düzenlendi.
Etkinlikler kapsamında öğrenciler, tarihsel teknolojilerin deneyimlendiği çarklı gemi atölyesine katıldı. Ayrıca, Eratosthenes’in Dünya’nın çevresini hesaplama deneyi uygulanarak pratik bilimsel çalışmalar yapmaları teşvik edildi. Tarihi eğitim kurumlarını tanıtmak amacıyla medrese gezisi düzenlendi ve bilim tarihine dair seminerler verildi. Astronomi bilgilerini pekiştirmek için düzenlenen gökyüzü gözlemleri de büyük ilgi gördü.
Projenin son etkinliği olarak bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Program, Enstitü Müdürü Dr. Nihal Fırat Özdemir, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Bürlükkara, Astronomi ve Uzay Bilimleri Koordinatörü Uzm. Zehra Esra Balkan’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Toplantının ardından teşekkür belgeleri takdim edilerek program sonlandırıldı.
Öğrenci Kulüpleri
Öğrencilerimizin üniversite yaşamlarında akademik çalışmalarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve teknolojik alandaki faaliyetleri de önemli bir yere sahiptir. Bu alanlarda katıldıkları ve düzenledikleri etkinlikler akademik yaşamlarını daha verimli kılmakta, özgüven ve kendilerini ifade etme yetilerini geliştirmekte aynı zamanda üniversitemizin sosyal yaşamı içinde sorumluluk almalarını sağlamaktadır. Bireyselliğin yanında birlikteliği, ortak çalışmayı simgeleyen kulüpler, öğrencilerin etkinliklerde görev alarak bilgi, yetenek ve ilgileri ölçüsünde kişisel potansiyellerini geliştirmelerini ve içinde bulundukları grubun çalışmalarına katılarak heyecanlı, mutlu ve dinamik bir üniversite yaşamını oluştururlar.
Siteye Git
Kütüphane
Eğitim-öğretim dönemlerinde;
Haliç Yerleşkesi Kütüphanesi: Haftaiçi 24 saat / Haftasonu 10.00-19.00 Topkapı Yerleşkesi Kütüphanesi (Merkez) : Haftaiçi 08:30 - 17:30 / Haftasonu : Kapalı Üsküdar (Atik Valide) Yerleşkesi Kütüphanesi: Haftaiçi 08.30-20.00 / Cumartesi 10.00-19.00
(Sınav dönemlerinde Haftaiçi 08.30-22.00 / Haftasonu 10.00-19.00)
Kandilli Yerleşkesi Kütüphanesi - Küçükçamlıca Yerleşkesi Kütüphanesi Fatih Yerleşkesi Kütüphanesi : Haftaiçi 08.30-17.30
Siteye Git
FSMVÜ Yayınları
Eğitim-öğretim dönemlerinde; Haliç Yerleşkesi Kütüphanesi Haftaiçi 24 saat / Haftasonu 10.00-19.00 Topkapı Yerleşkesi Kütüphanesi (Merkez) : Haftaiçi 08:30-17:30 / Haftasonu: Kapalı
Siteye Git
Uluslararası Ofis
Our team at the Department of International Relations offer you support from the first moment you become familiar with us until the last day you spend here with us. If you are a student, a scholar, or the family of those, coming to Fatih Sultan Mehmet Vakıf University, we will be there to help you adjust to your new life at our university and overcome challenges of living and studying/teaching abroad. We will help you with accommodation arrangements taking your personal preferences and expectations into consideration. Orientation meetings will be held on your arrival to give you necessary and practical information. We are dedicated to make your experience here as smooth, worthwhile and fun as possible. It will be our greatest pleasure to have contributed to your academic achievement, personal satisfaction and your understanding of Turkish life in general.
Siteye Git
Sağlık, Kültür ve Spor
Üniversitemiz öğrencilerinin bireysel, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine katkı sağlamak, gençlerimizi sağlıklı ve aydın bireyler olarak geleceğe taşımayı amaçlamaktadır. Birim hizmet verdiği alanda sağlık kuruluşu, öğrencilerin sosyo- kültürel danışma ve rehberlikleri ile spor gereksinimlerini karşılayan bir uygulama dairesidir.
Siteye Git
Kariyer Merkezi
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kariyer Merkezi öğrencilerin ve mezunların bilgi, yetenek ve isteklerine uygun, kariyer seçimlerini bilinçli bir şekilde yapmalarını sağlamak üzere kariyer yolunda kendilerine rehberlik ederek, daha okul sıralarında katılacakları eğitim, seminer, panel, konferans ve sempozyumlar ile pratik iş sahası gezileri, stajlar ve projeler sayesinde mezuniyet sonrası iş hayatına geçişte uyum sürecini yetkin bir şekilde atlatabilmelerini ve üniversitemizin kariyer faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden yararlanarak seçmek istedikleri meslekleri daha yakından tanımalarını sağlayarak onların gelecek planlarına destek olmayı amaçlamaktadır.
Siteye Git
UZEM
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (FSMVÜ UZEM), üniversitemiz bünyesinde açılan e-öğrenme temelli dersler ile ön lisans, lisans, lisansüstü ve sürekli eğitim programları kapsamında uzaktan yapılacak eğitimler için plan, program, koordinasyon ve uygulama faaliyetleri yürütmek amacıyla 2013 yılında kuruldu. 2013-2014 akademik yılından itibaren Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi; 2016-2017 akademik yılı itibariyle de İngilizce dersleri, uzaktan eğitim yöntemiyle verilmeye başlandı.
Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle 2019-2020 akademik yılı Bahar Döneminde başlayan tüm derslerin uzaktan eğitim yoluyla işlenmesi süreci 2020-2021 akademik yılında da devam etmektedir. Bu çerçevede tüm derslerin online yürütülmesi için gerekli altyapı ve programlar UZEM tarafından akademisyenlerimizin hizmetine sunulmuş olup salgının etkin olmaya başladığı 2019-2020 Bahar döneminin 7. haftasından itibaren dersler sorunsuz bir şekilde canlı olarak haftalık programda belirtilen gün ve saatlerde işlenmeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz kişi ve süre kısıtlaması olmaksızın bu derslere rahatlıkla girip aktif olarak derse katılım sağlamaktadırlar. Bununla birlikte UZEM tarafından geliştirilen Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) ile derslerin tekrar erişime açılması, sınavlar, ödevler, mesaj, forum vb. süreçler de uzaktan eğitim yöntemi ile sürdürülmektedir.
Uzaktan eğitim yoluyla devam eden bu sürece dair tüm bilgilendirmeler de UZEM tarafından yapılmaktadır. Uzaktan eğitim sisteminin altyapısı ile birlikte UZEM web sayfası da yeni şartlara uygun hale getirilmiştir. Uzaktan eğitim sürecine dair tüm bilgiler, dokümanlar, LMS ve online platformlar ile ilgili tanıtım kılavuzları ve duyurular UZEM web sayfasına yüklenmiş ve erişime açılmıştır. Ayrıca sosyal medya hesaplarından, Otomasyon sisteminden de aktif olarak bilgilendirmeler yapılmaktadır.
Siteye Git
Bilgi İşlem
Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, 2010 yılında kurulup hızlı bir şekilde büyüyen üniversitemizle birlikte uzun süreçler alacak birçok gelişmeyi kısa sürede gerçekleştirip birçok başarıya imza atmıştır. Üniversitemiz kampüsleri İstanbul’un birbirinden farklı merkezi noktalarında bulunsa da Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tek kampüs mantığıyla tüm akademik ve idari kadro bir aradaymış gibi bilgi teknolojilerini entegre etmeyi başarmış ve hizmetlerini sürdürmektedir.
Siteye Git
bizimle paylaş