







Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Erzurum’da tertip edilen "2024 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri" merasiminde, fakültemiz değerli akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Özel, "Filistin Mektupları" adlı eseriyle ödüle layık görülmüştür.
Söz konusu eser, Filistin meselesine tarihî, sosyal ve fikrî boyutlarıyla yaklaşarak meselenin mahiyetine dair derinlikli bir perspektif sunmaktadır.
Çeşitli şehirlerden değerli katılımcıların iştirakiyle icra edilen törende takdim edilen bu ödül, Prof. Dr. Mustafa Özel’in ilmî ve entelektüel gayretlerinin bir tezahürü olarak görülmüş; aynı zamanda fakültemiz adına da müstesna bir iftihar vesilesi olmuştur.
Hocamızı içtenlikle kutlar şahsı ve Fakültemiz adına daha nice başarılara imza atmasını canıgönülden dileriz.
Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde, İç Mimarlık ve Grafik Tasarım Bölümleri iş birliğiyle düzenlenen disiplinlerarası atölye ve yarışma etkinliği "Tercih Tanıtım İçin Stand Tasarla", 11–13 Mart tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, Dr. Öğr. Üyesi Amine Refika ve Dr. Öğr. Üyesi Onurcan Albayrak’ın koordinatörlüğünde yürütüldü.
Etkinliğin ilk aşamasında Dr. Öğr. Üyesi Amine Refika ve Dr. Öğr. Üyesi Onurcan Albayrak tarafından katılımcı öğrencilere yönelik bilgilendirici sunumlar yapıldı. Ardından, Grafik Tasarım ve İç Mimarlık bölümlerinden öğrencilerin oluşturduğu gruplar, atölye süresince bir araya gelerek stand tasarımları üzerine çalıştı. Tasarım süreci boyunca öğrenciler, hem mekânsal hem görsel iletişim boyutlarını dikkate alarak özgün ve işlevsel projeler geliştirdiler.
Atölye sonunda gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, Gül Gonca Koç, Sude Bal ve Aya Alhalabi’den oluşan ekip birincilik ödülüne hak kazandı.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi olarak, Ramazan ayına özel hazırlanan "Akademide Ramazan" programımızı, YouTube kanalımızda sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz.
Bu yıl İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Dursun Ali Tökel, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mehmet Hüsrev Subaşı ve Mimarlık Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Burcu Balaban Ökten’i konuk ettiğimiz programlarımızı, YouTube kanalımızdan izlemek için tıklayınız.
İyi seyirler dileriz.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlhami Danış’ın “5-17. Yüzyıl Osmanlı Tarih ve Coğrafya Yazımında İklim Tipolojileri ve Şehirler” başlıklı projesinin, TÜBİTAK 3501- Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Proje, 15.‒17. yüzyıllar arasında yazılmış Osmanlı tarih ve coğrafya eserlerinde iklim (coğrafi alan-bölge) kavramının nasıl tanımlandığını ve şehirlerin bu kavramsal çerçevede nasıl konumlandırıldığını incelemeyi amaçlıyor.. Özellikle yedi iklim, örfî iklim ve İklîm-i Rûm gibi yerleşik kavramların yanı sıra zamanla ortaya çıkan yeni iklim tanımlamalarının da Osmanlı ilim geleneğindeki yeri, karşılaştırmalı olarak analiz edilecektir. İklim kavramının sadece matematiksel ve bölgesel sınıflandırmalarla değil aynı zamanda kültürel ve idarî boyutlarıyla da Osmanlı dünyasında nasıl şekillendiğine ışık tutmayı hedefliyor.
Rektörümüzden Tebrik
Üniversitemizin diğer kurumlarla iş birliği içinde proje üretmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Şimşek, “Akademisyenlerimizin çabalarıyla gerçekleştirilen projeler, bilime ve topluma önemli katkılar sağlarken Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi markasını daha da ileriye taşıyor. Dolayısıyla, Üniversitemiz adına bu projede yer alan değerli hocamız Doç. Dr. İlhami Danış’ı yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
2 öğrenci kulübümüz, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında ulusal projelerde aktif rol alarak desteklenmeye hak kazanarak Üniversitemize büyük gurur yaşattılar. Arching ve Psikoloji Kulübümüz, akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaya devam edecek, projelerini daha geniş kitlelere ulaştırarak ulusal çapta ses getiren çalışmalara imza atacak.
Projeleriyle öne çıkan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi ve Engelsiz FSMVÜ Birim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yalçın Hocaoğlu moderatörlüğünde down sendromuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla film gösterimi gerçekleştirildi. Down Sendromlu bir bireyi konu alan film sonrası gösterime katılan öğrenciler ile film üzerine uzun sohbetler yapıldı.
Down Sendromu Hakkında
Tipik gelişen insanlarda 46 kromozom bulunurken 21. kromozomun 3 tane olması down sendromuna neden olmaktadır ve Down sendromu hastalık değil genetik bir farklılıktır. Son yapılan çalışmalarda dünyada yaklaşık 6 milyon down sendromlu birey yaşamaktadır. Üniversitemizde erişilebilir eğitim çalışmaları kapsamında özel gereksinimli bireylere yönelik birçok çalışma gerçekleştirilmektedir.
Çanakkale Zaferi, azim ve bağımsızlık ruhunun en güçlü simgelerinden biri olarak hafızalarda yaşamaya devam ediyor. Bu kapsamda Eğitim Fakültemiz Okul Öncesi ve Özel Eğitim Öğretmenliği programları öğrencileri ve Doç. Dr. Hatice Ateş hocamızın koordinatörlüğü ile 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik.
Bu özel günde, kahraman şehitlerimizi saygıyla anarken, öğrencilerimiz çeşitli etkinliklerle tarihimizi bir kez daha yaşattılar. Katkı sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.
Mimarlık Bölümü öğrencimiz Hazal Beşire Turhan, Bursa Serbest Mimarlar Derneği (BursaSMD) Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması'nda 1. Satınalma Ödülü'nü kazanarak Üniversitemize büyük gurur yaşattı.
Bursa Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen "Mimarlık Pavyonu Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması sonuçları açıklandı. Bursa Serbest Mimarlar Derneği tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen “2024 Ulusal Öğrenci Mimari Tasarım Yarışması”’nın teması; çağdaş tasarım yaklaşımlarını önceleyen, deneysel, esnek, sürdürülebilir, bir “mimarlık pavyonu” tasarımı olarak belirlendi. Bu kapsamda; yarışmada “yer”, “kamusal alan” ve “teknoloji odaklı mimarideki değişimlere dayalı çeşitli kavramların tartışılması hedeflendi. Yarışmaya çok sayıda proje katıldı. Pek çok projeyi geride bırakan öğrencimiz Hazal Beşire Turhan, 1. Satınalma Ödülü'ne değer görülerek büyük bir başarıya imza attı.
Daha Fazla Proje Üreteceğim
Öğrencimiz, duygularını şöyle dile getirdi: “Bursa Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen yarışmada, satın alma kategorisinde birincilik ödülünü kazandım. Dönem başında, mimarlık eğitimimin sonuna yaklaşırken gündemde olan öğrenci yarışmalarına katılma kararı aldım ve bu yarışma da planlarım arasında yer alıyordu. Son teslimlerimi de yaptıktan sonra yarışma için hazırlıklara başladım. Yarışma sonuçlarının ilan tarihini unuttuğum için ödül kazandığımı öğrendiğimde büyük bir şaşkınlık yaşadım. Bu sonuç benim için gerçekten güzel bir sürpriz oldu. Mimarlık eğitimimi bu şekilde noktalamış olmak beni son derece mutlu etti.Yarışma için hazırladığım projenin ödül alması, daha fazla proje üretme konusunda beni daha da motive etti. Mimari proje yarışmalarının meslek hayatım için ne kadar mühim bir başlık olduğunu anlamamı sağladı.”
Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Öğrenci Kulüpleri
Öğrencilerimizin üniversite yaşamlarında akademik çalışmalarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve teknolojik alandaki faaliyetleri de önemli bir yere sahiptir. Bu alanlarda katıldıkları ve düzenledikleri etkinlikler akademik yaşamlarını daha verimli kılmakta, özgüven ve kendilerini ifade etme yetilerini geliştirmekte aynı zamanda üniversitemizin sosyal yaşamı içinde sorumluluk almalarını sağlamaktadır. Bireyselliğin yanında birlikteliği, ortak çalışmayı simgeleyen kulüpler, öğrencilerin etkinliklerde görev alarak bilgi, yetenek ve ilgileri ölçüsünde kişisel potansiyellerini geliştirmelerini ve içinde bulundukları grubun çalışmalarına katılarak heyecanlı, mutlu ve dinamik bir üniversite yaşamını oluştururlar.
Siteye Git

Kütüphane
Eğitim-öğretim dönemlerinde;
Haliç Yerleşkesi Kütüphanesi: Haftaiçi 24 saat / Haftasonu 10.00-19.00 Topkapı Yerleşkesi Kütüphanesi (Merkez) : Haftaiçi 08:30 - 17:30 / Haftasonu : Kapalı Üsküdar (Atik Valide) Yerleşkesi Kütüphanesi: Haftaiçi 08.30-20.00 / Cumartesi 10.00-19.00
(Sınav dönemlerinde Haftaiçi 08.30-22.00 / Haftasonu 10.00-19.00)
Kandilli Yerleşkesi Kütüphanesi - Küçükçamlıca Yerleşkesi Kütüphanesi Fatih Yerleşkesi Kütüphanesi : Haftaiçi 08.30-17.30
Siteye Git

FSMVÜ Yayınları
Eğitim-öğretim dönemlerinde; Haliç Yerleşkesi Kütüphanesi Haftaiçi 24 saat / Haftasonu 10.00-19.00 Topkapı Yerleşkesi Kütüphanesi (Merkez) : Haftaiçi 08:30-17:30 / Haftasonu: Kapalı
Siteye Git

Uluslararası Ofis
Our team at the Department of International Relations offer you support from the first moment you become familiar with us until the last day you spend here with us. If you are a student, a scholar, or the family of those, coming to Fatih Sultan Mehmet Vakıf University, we will be there to help you adjust to your new life at our university and overcome challenges of living and studying/teaching abroad. We will help you with accommodation arrangements taking your personal preferences and expectations into consideration. Orientation meetings will be held on your arrival to give you necessary and practical information. We are dedicated to make your experience here as smooth, worthwhile and fun as possible. It will be our greatest pleasure to have contributed to your academic achievement, personal satisfaction and your understanding of Turkish life in general.
Siteye Git

Sağlık, Kültür ve Spor
Üniversitemiz öğrencilerinin bireysel, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine katkı sağlamak, gençlerimizi sağlıklı ve aydın bireyler olarak geleceğe taşımayı amaçlamaktadır. Birim hizmet verdiği alanda sağlık kuruluşu, öğrencilerin sosyo- kültürel danışma ve rehberlikleri ile spor gereksinimlerini karşılayan bir uygulama dairesidir.
Siteye Git

Kariyer Merkezi
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kariyer Merkezi öğrencilerin ve mezunların bilgi, yetenek ve isteklerine uygun, kariyer seçimlerini bilinçli bir şekilde yapmalarını sağlamak üzere kariyer yolunda kendilerine rehberlik ederek, daha okul sıralarında katılacakları eğitim, seminer, panel, konferans ve sempozyumlar ile pratik iş sahası gezileri, stajlar ve projeler sayesinde mezuniyet sonrası iş hayatına geçişte uyum sürecini yetkin bir şekilde atlatabilmelerini ve üniversitemizin kariyer faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden yararlanarak seçmek istedikleri meslekleri daha yakından tanımalarını sağlayarak onların gelecek planlarına destek olmayı amaçlamaktadır.
Siteye Git

UZEM
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (FSMVÜ UZEM), üniversitemiz bünyesinde açılan e-öğrenme temelli dersler ile ön lisans, lisans, lisansüstü ve sürekli eğitim programları kapsamında uzaktan yapılacak eğitimler için plan, program, koordinasyon ve uygulama faaliyetleri yürütmek amacıyla 2013 yılında kuruldu. 2013-2014 akademik yılından itibaren Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi; 2016-2017 akademik yılı itibariyle de İngilizce dersleri, uzaktan eğitim yöntemiyle verilmeye başlandı.
Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle 2019-2020 akademik yılı Bahar Döneminde başlayan tüm derslerin uzaktan eğitim yoluyla işlenmesi süreci 2020-2021 akademik yılında da devam etmektedir. Bu çerçevede tüm derslerin online yürütülmesi için gerekli altyapı ve programlar UZEM tarafından akademisyenlerimizin hizmetine sunulmuş olup salgının etkin olmaya başladığı 2019-2020 Bahar döneminin 7. haftasından itibaren dersler sorunsuz bir şekilde canlı olarak haftalık programda belirtilen gün ve saatlerde işlenmeye devam etmektedir. Öğrencilerimiz kişi ve süre kısıtlaması olmaksızın bu derslere rahatlıkla girip aktif olarak derse katılım sağlamaktadırlar. Bununla birlikte UZEM tarafından geliştirilen Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) ile derslerin tekrar erişime açılması, sınavlar, ödevler, mesaj, forum vb. süreçler de uzaktan eğitim yöntemi ile sürdürülmektedir.
Uzaktan eğitim yoluyla devam eden bu sürece dair tüm bilgilendirmeler de UZEM tarafından yapılmaktadır. Uzaktan eğitim sisteminin altyapısı ile birlikte UZEM web sayfası da yeni şartlara uygun hale getirilmiştir. Uzaktan eğitim sürecine dair tüm bilgiler, dokümanlar, LMS ve online platformlar ile ilgili tanıtım kılavuzları ve duyurular UZEM web sayfasına yüklenmiş ve erişime açılmıştır. Ayrıca sosyal medya hesaplarından, Otomasyon sisteminden de aktif olarak bilgilendirmeler yapılmaktadır.
Siteye Git

Bilgi İşlem
Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, 2010 yılında kurulup hızlı bir şekilde büyüyen üniversitemizle birlikte uzun süreçler alacak birçok gelişmeyi kısa sürede gerçekleştirip birçok başarıya imza atmıştır. Üniversitemiz kampüsleri İstanbul’un birbirinden farklı merkezi noktalarında bulunsa da Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tek kampüs mantığıyla tüm akademik ve idari kadro bir aradaymış gibi bilgi teknolojilerini entegre etmeyi başarmış ve hizmetlerini sürdürmektedir.
Siteye Git

bizimle paylaş









