HABER ARSIVI
Daha Eski=>
21 Nisan
Edebiyat Fakültesi | Hazreti Peygamber'i Sanatla Anlatmak
Edebiyat, sanat ve sinema dünyasının değerli isimleri edebiyatta, geleneksel sanatlarda ve sinemada Hz. Muhammed’in nasıl anlatıldığını/anlatılması gerektiğini ele aldı.
20 Nisan
Bilgisayar Mühendisliği | Dünyanın Enerjisi İstanbul’da
Üniversitemizin de destekleyicileri arasında yer aldığı, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ali Yılmaz Çamurcu’nun Bilim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü ICSG İstanbul 2017, 19-20-21 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi'nde.
19 Nisan
2017
Edebiyat Fakültesi | “Bizden Bir Modelle Kadın Hareketinde Yer Almalıyız”
Edebiyat Fakültesi tarafından hazırlanan “Toplum ve Aile Konuşmaları”, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Tuba Nur Sönmez’in “Türkiye’nin Demokrasi Mücadelesinde Kadın” konferansıyla Üsküdar Yerleşkesi’nde başladı.
Sağlık Kültür ve Spor D. Başkanlığı | Milli Teknoloji Buluşmaları
Üniversitemiz Haliç Yerleşkesi’nde “Milli Teknoloji Buluşmaları”na ev sahipliği yaptı.
Hukuk Fakültesi | Uluslararası Hukuk ve Toplum Konferansı
Üniversitemizin de düzenleyicileri arasında yer aldığı 6. Uluslararası Hukuk ve Toplum Konferansı 4-7 Nisan 2017 tarihlerinde Endonezya’nın Yogyakarta şehrinde gerçekleştirildi.
2017
Sağlık Kültür ve Spor D. Başkanlığı | Beyoğlu Belediye Başkanı'ndan Şehircilik Konferansı
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Haliç Yerleşkesi’nde düzenlenen “Geleceğin Şehirleri ve Yeni Yönetim Modeli” konulu konferansta konuştu.
Türk Dili ve Edebiyatı | Gözden Irak Gönülden Kerkük Irak Türkmen Hoyratları
Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün hazırladığı “Gözden Irak, Gönülden Kerkük” başlıklı hoyrat programı TRT Türk Halk Müziği sanatçılarından Âdile Kurt Karatepe’nin solistliğinde düzenlendi.
Güzel Sanatlar Fakültesi | İslâm Mimarîsi Bir Hayat Tarzıdır
Güzel Sanatlar Fakültesi’nin konuğu olarak Üniversitemize gelen Mimar Solaiman A. Elkhereiji, sanatsal ve bilimsel perspektiften İslâm mimarisinin geçmişini ve bugününü değerlendirdi.
Güzel Sanatlar Fakültesi | Peygamberimiz Hüsn-i Hat ile Anılıyor
Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimiz hüsn-i hat ile Peygamberimizi andı.
Türk Dili ve Edebiyatı | Osmanlı'nın Mirası Anadolu'nun Kopmaz Parçası Kerkük
Ülkemizi yakından ilgilendiren konulara akademik bakış açıları sunan Üniversitemiz, Kerküklü Türkmenlerin kimlikleriyle var olma mücadelesini edebiyat ve politika çerçevesinde ele aldı.
<=Geri
Daha Eski=>