<>
Daha Eski=>
14 Haziran
2019
Basın Yayın Halkla İlişkiler | ''Unutturulan Tarihi Hatırlatan Büyük Bir İlim Adamı''
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın, “Fuat Sezgin’in eserlerinin en önemli mesajı, Avrupa merkezli tarih perspektifini sorgulayan, bunun sınırlarını zorlayan yeni bir tarih anlayışının ortaya konulması.” dedi.
13 Haziran
2019
Basın Yayın Halkla İlişkiler | Fuat Sezgin, Paha Biçilmez İlmi Mirası ile Anıldı
2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen “I. Uluslararası Prof. Dr. Fuat Sezgin İslâm Bilim Tarihi Sempozyumu”nun açılış töreni, İÜ Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
30 Mayıs
Basın Yayın Halkla İlişkiler | Edebi ve Mimari Perspektiften Fetih ve Ayasofya
İstanbul’un Fethi’nin 566. yıl dönümünde düzenlenen “İstanbul’un Fethi ve Fethin Hafıza Mekânı Olarak Ayasofya” panelinde, Fetih ve Ayasofya edebi ve mimari perspektiften ele alındı.
24 Mayıs
Basın Yayın Halkla İlişkiler | Kültür ve Turizm Bakanımız Ziyaret Edildi
Mütevelli Heyet Başkanımız İsmail Gerçek ve Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti.
24 Mayıs
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü | 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı’nda, Bilim Tarihi yüksek lisans mezunlarımıza diplomalarını verdi.
22 Mayıs
İslâmî İlimler Fakültesi | İslam Hukukunda Akitlerin Feshi
İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Üveys Ateş, İslam hukukunda önemli bir yer tutan “akitlerin feshi” konusunu etraflıca inceleyen akademik bir çalışmaya imza attı.
20 Mayıs
İslâmî İlimler Fakültesi | Prof. Dr. Ali Bulut’un Kitabı Arapça’ya Çevrildi
İslami İlimler Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bulut’un 2017 yılında yayımlanan kitabı “İslam Medeniyetinden Örneklerle Kişiliği İnşa Etme Sanatı”, Arapça’ya çevrildi.
17 Mayıs
2019
Geleneksel Türk Sanatları | Geleneksel Türk Sanatları Öğrencilerinden Nevbahar 2
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Nevbahar 2” sergisi Albaraka Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ilgisine sunuldu.
16 Mayıs
Basın Yayın Halkla İlişkiler | FSMVÜ ve MÜSİAD Arasında İş Birliği Protokolü
MÜSİAD Genel Merkezi’ne ziyarette bulunan Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı ve beraberindeki öğretim üyelerimiz, Genel Başkan Abdurrahman Kaan’la bir araya gelerek iki kurum arasında geliştirilecek sosyal ve sanatsal iş birliği imkânlarını değerlendirdi.
16 Mayıs
2019
Bilgisayar Mühendisliği | Mühendis Adayları Merakla Beklenen Projelerini Sergiledi
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri teknolojinin imkânlarından faydalanarak hazırladıkları projeleri, son iki yılda olduğu gibi bu yıl da Haliç Yerleşkesi’nde sergiledi.
<=Geri
Daha Eski=>