21 Mayıs 2018
2017-2018 yılı TÜBİTAK’ın 4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrı Programı ve 1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında açılan 1003-SAB-TCHZ-2017-2, Tanı, Tedavi ve Destek Amaçlı Yenilikçi Tıbbi Cihazlar Çağrısı, proje çağrılarında Üniversitemizin iki projesi desteklenmeye layık görüldü.
TÜBİTAK 4004 projesinde Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programından Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Göçen proje sahibi, TÜBİTAK 1003 projesinde ise Biyomedikal Elektronik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (BETAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sadullah Öztürk Proje araştırmacılarından biri olarak yer alıyor.
Yazdıkça Yazıyorum Projesi
Proje Ortakları: Sakarya Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı
Proje kapsamında; sınıf öğretmenlerine yaratıcı yazma tekniklerine yönelik atölye çalışmaları aracılığıyla eğitim verildikten sonra, öğretmenlerin atölye çalışmalarına benzer şekilde sınıflarında uygulayacakları yaratıcı yazma etkinlikleri ile ilkokul öğrencilerinin yazmanın eğlenceli bir etkinlik olduğuna inanmaları, yazmaya karşı tutumlarını olumlu yönde değiştirmeleri, yazı yazabildiklerini görmeleri ve yazma sürecinin sonunda, bu sürecin bir çıktısı olarak yazarı oldukları bir kitaba sahip olmaları amaçlanmaktadır. Bir başka deyişle proje kapsamında sınıf öğretmenleri aracılığıyla ulaşılan öğrencileri, “minik yazarlar” hâline dönüştürmek amaçlanmıştır.
Saliva İle Bütünleşik Diyabet Yönetim Sistemi: SALDİYOS
Yürütücü Üniversite: İstanbul Üniversitesi / İstanbul Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri B. İç Hastalıkları ABD. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları BD.
Araştırmacı Üniversiteler: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi
Proje ile diyabetik verilerden yola çıkılarak sensör platformlarının oluşturulması ve akıllı diyabet yönetim sistemi ile geleceğe yönelik tedavi ve tanı süreçlerinin oluşturulması amaçlanmaktadır.