2020-2021 eğitim öğretim yılında üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan aday öğrenciler, 5 -7 Ekim tarihleri arasında e‐devlet üzerinden elektronik kayıt veya 5-9 Ekim tarihleri arasında Haliç Yerleşkesinde kayıtlarını yaptırabilirler.
Kayıt Rehberi için tıklayınız.
Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.
Lisans-Ön Lisans Öğrencilerine Verilen Burslar ve İndirimler
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ BURSU VE İNDİRİM ORANLARI
Ösym Bursu
ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınav sonucuna göre YKS Kılavuzu’nda yer alan kontenjanlara yerleştirilen öğrencilere verilen burslardır. Bunlardan; Tam Burs: Öğrenim ücretinin tamamını, % 75 İndirim: Öğrenim ücretinin dörtte üçünü, % 50 İndirim: Öğrenim ücretinin yarısını, % 25 İndirim: Öğrenim ücretinin dörtte birini kapsar.
İndirim ve burslar öğrenim ücreti üzerinden indirim yapılarak uygulanır.
Üniversiteye giriş bursu ve indirimler öğrencinin kayıtlı olduğu hazırlık sınıfı, ön lisans ve lisans programlarında normal öğrenim süresince devam eder.
İsteğe bağlı olarak hazırlık sınıfı eğitimi almak isteyen öğrenciler, ÖSYM giriş bursu ve diğer burslardan yararlanamaz.
TEŞVİK BURSLARI
Tercih Bursları
Üniversitemizin programlarından birine, ilk 5 sırada tercih ederek yerleşen öğrencilere verilen bursları kapsar.
Üniversitemiz programlarını;
a) ilk üç (3) sırada tercih edip yerleşen öğrencilere % 30, dördüncü ve beşinci sırada tercih edip yerleşen öğrencilere % 25 oranında tercih bursu (indirim) uygulanır.
b) Dördüncü veya beşinci sırada tercih edip yerleşen öğrencilerin, yerleştiği sıraya kadarki bütün tercihlerinin de üniversitemiz programları olması halinde tercih bursu %30 olarak uygulanır.
Tercih bursu oranı, öğrencinin varsa üniversiteye giriş bursu düşüldükten sonra kalan öğrenim ücreti üzerinden indirim şeklinde uygulanır. Tam burslu olarak yerleşen öğrencilere tercih bursu verilmez.
Tercih bursu, öğrencinin kayıtlı olduğu ön lisans, lisans programının normal öğrenim süresince not ortalaması veya ders geçme gibi başarı şartları aranmaksızın devam eder. Burs, zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfının normal öğrenim süresini kapsar.
Akademik Başarı Bursu
Öğrenim süresi boyunca her eğitim ve öğretim yılının sonunda akademik başarı durumlarına göre normal öğrenim süresi içerisinde verilen burstur.
Akademik Başarı Bursu, Mütevelli Heyet tarafından belirlenecek miktarda 8 ay boyunca verilecek nakit burslardan oluşur.
Akademik Başarı Bursu, üniversitemiz programlarında bir önceki yılda elde edilen başarı durumuna bakılarak, sınıf bazında hesaplanır. Akademik Başarı Bursu alacak öğrencilerde, ilgili yıl içinde en az 50 AKTS kredilik ders alması ve ilgili yılın YNO’sunun en az 3.50 olması şartı aranır.
Akademik Başarı Bursu, sınıf başarı sıralamasında ilk 3 sırada yer alan öğrencilere verilir.
Akademik Başarı Bursu, yalnız öğrencinin burs aldığı akademik yıl için geçerlidir.
Akademik Başarı Bursu alan öğrenci, sonraki yıllarda da yukarıda belirtilen şartları karşılaması durumunda normal öğrenim süresi içerisinde Akademik Başarı Bursu alma hakkına sahiptir.
Akademik Başarı Bursu üniversitemizde öğrenime fiilen devam edilmesi halinde verilir. Bursun ödeneceği eğitim öğretim yılında geçici ayrılma, eğitim hayatına ara verme, kayıt sildirme, kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş yapılması halinde ödeme yapılmaz.
Hafızlık Bursu
Üniversitemizin İslami İlimler Fakültesi’ne kayıt olan öğrencilere verilen bursları kapsar.
İslami İlimler Fakültesine kayıt yaptıran ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca verilen Hafızlık Belgesine sahip öğrencilere normal öğretim süresi içinde %100 hafızlık bursu indirimi uygulanır.
Hafızlık bursuna hak kazanabilmek için;
a) İlk defa burstan yararlanacak öğrencinin kayıt yaptırdığı tarihe kadar ya da kayıt sırasında Hafızlık Belgesini ibraz etmesi ve Hafızlık Belgesinin kayıt tarihinden önceki 18 ay içinde alınmış olması; bu süre içinde Hafızlık Belgesi imtihanı yapılmamışsa en son yapılan imtihanda alınmış olması,
b) Hafızlık Belgesi tarihinin son 18 aydan önce olması halinde Fakülte tarafından oluşturulan komisyonca ilgili akademik yılın başlamasından itibaren en az bir ay sonra ve en fazla üç ay içinde yapılacak değerlendirme imtihanından yeterli notu alması,
c) Öğrenime devam ederken yeni Hafızlık Belgesi alınmış olması halinde bu belgenin takip eden akademik yıl için kayıt yenileme tarihine kadar ibraz edilmesi,
ç) Hafızlık bursundan yararlanılan dönemlerde en az 28 AKTS kredilik ders alınması,
d) Sonraki yıllarda her akademik yıldan önce Fakülte tarafından oluşturulan komisyonca yapılacak değerlendirme imtihanında başarılı olunması,
şarttır.
Öğrencinin
a) Bir akademik yarıyıl sonundaki Dönem Not Ortalamasının (DNO) 2.50’nin altına düşmesi,
b) Bir akademik yarıyılda seçtiği ders sayısının en az % 50’sinden devamsızlık nedeniyle başarısız olması,
c) Fakülte tarafından oluşturulan komisyonca yapılacak olan değerlendirme neticesinde yeterliği sağlayamaması,
ç) Hazırlık sınıfına dönem içinde devam etmemesi veya kur eğitimlerinden başarısız olması,
durumlarında o yarıyıl sonunda öğrencinin bursu kesilir.
Bursu kesilen öğrenci daha sonra gerekli şartları sağladığı takdirde takip eden dönemden itibaren yeniden burs indiriminden yararlanabilir.
Başka üniversitelere ya da üniversitenin başka programlarına yatay geçiş yapan öğrencinin Hafızlık Bursu kesilir.
Disiplin soruşturması sonucu kınama ve üstü ceza almış öğrencinin hafızlık bursu bir daha verilmemek üzere kesilir.
Hazırlık ve Lisans öğrenimini normal öğrenim süresi içerisinde tamamlamayan öğrencilerin bursları kesilir.
Üniversitemize yatay geçiş ile ara dönemlerde kayıt yaptıran öğrencilerin Diyanet İşleri Başkanlığından son 18 ay içerisinde alınmış olan Hafızlık belgeleri varsa, bu öğrencilere % 100 Hafızlık Bursu verilir. Öğrencinin Hafızlık Belgesi Üniversitemize kayıt yaptırdığı tarihten 18 ay önceki bir tarihte alınmışsa, Fakülte tarafından oluşturulan komisyonca yapılan imtihan sonunda başarılı bulunmaları halinde % 100 Hafızlık Bursu verilir.
Hafızlık belgesinin bu maddenin yukarıda belirtilen 18 aylık süreden daha eski tarihli olması halinde öğrenciden kayıt sırasında ilk yarıyıl ücreti tahsil edilir, Fakülte tarafından oluşturulan komisyonca yapılan değerlendirme imtihanından yeterli notu alması halinde bir ay içinde kendisine iade edilir.
YKS Derece Bursu
YKS Derece Bursu, YKS sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına kayıt yaptıran ve ilgili sıralamalarda yer alan öğrencilere normal öğrenim süresi içerisinde, Mütevelli Heyet tarafından belirlenen miktarda her yıl 8 ay süreyle verilen nakit bursu kapsar.
- İlk 3000 içinde yer alan öğrencilere 1000 TL,
- 3001-6000 arasında yer alan öğrencilere 750 TL,
- 6001-10.000 arasında yer alan öğrencilere 500 TL,
Öğrencinin bir akademik yarıyıl sonundaki Dönem Not Ortalamasının (DNO) 2.50’nin altına düşmesi ve/veya bir akademik yarıyılda seçtiği ders sayısının en az % 50’sinden devamsızlık nedeniyle başarısız olması halinde, YKS Derece Bursu kesilir. Bir sonraki dönem devam ve başarı şartını yerine getiren öğrenciye izleyen yarıyılda bursu ödenmeye yeniden başlanır.
YKS Derece Bursu alacak olan öğrencilerden, ilgili dönem içerisinde en az 28 AKTS kredilik ders alma şartı aranır.
Geçici ayrılma, eğitim hayatına ara verme, kayıt sildirme, kurumiçi ve kurumlar arası yatay geçiş yapma hallerinde YKS Derece Bursu kesilir.
Hazırlık sınıfına devam etmeyen öğrenciler ile kur eğitimlerinden başarısız olan öğrencilerin sonraki yarıyılda YKS Derece Bursu kesilir. Öğrencinin başarılı olması halinde bursu devam eder.
Sıralamalar, programlar ve ödenecek burs miktarı Mütevelli Heyet tarafından belirlenir.
DESTEK BURSLARI
Spor Bursu
Ülkemiz Milli sporculardan lisansı aktif olarak devam edip üniversitemize yerleşen öğrencilere % 100 indirim bursu verilir. Ancak milli müsabakalara 1 yıl süreyle katılmayan öğrencinin bursu kesilir. Bursu kesilen öğrencinin öğrenim gördüğü yıl içerisinde tekrar müsabakaya katılması halinde belirlenen burs bir sonraki eğitim-öğretim yılında uygulanır.
Bireysel veya takım spor dallarında, ulusal ve uluslararası müsabakalara katılarak ilk üç derece içerisinde yer alan öğrencilere Mütevelli Heyet tarafından belirlenecek miktarda ödül verilir.
Mütevelli Heyet tarafından belirlenecek spor dallarında profesyonel lig kulüplerinde lisanslı ve aktif olarak spor yapan öğrencilere belirlenen oran veya miktarda burs verilir.
Sanat, Proje, Yarışma ve Temsil Bursu
Ulusal veya uluslararası alanlarda Üniversitemizin ilgili birimlerinin bilgisi dâhilinde yürütülen proje ve yarışmalarda başarı elde eden ve başarısı burs komisyonunca kabul edilen öğrencilere Mütevelli Heyet tarafından belirlenecek miktarda ödül verilir.
Kardeş İndirimi Bursu
Üniversitemizin ücretli programlarına veya kısmi burslu programlarına kayıt olan kardeşlerden her birine, normal öğrenim süresi içerisinde kayıtlı olduğu süre boyunca % 10 ücret indirimi uygulanır.
Şehit Yakınları ile Gazi ve Gazi Yakınlarını Destekleme Bursu
Türk Silahlı Kuvvetleri veya Emniyet Genel Müdürlüğünden şehit veya gazi belgesi ibraz etmesi şartıyla şehit eşi ve çocuklarına % 100, gazinin kendisi, eşi ve çocuklarına % 50 oranında indirim bursu uygulanır.
Şehit ve Gazi Bursları azami öğrenim süresince verilir.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mezunları Bursu
Üniversitemizin önlisans programlarından mezun olup Dikey Geçiş Sınavı (DGS) veya Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) ile üniversitemizin lisans programlarına kayıt olan öğrenciler ile üniversitemizin lisans programlarından mezun olup yüksek lisans programlarına kayıt olan öğrencilere, ödeyeceği öğrenim ücreti üzerinden % 25 oranında indirim bursu uygulanır.
Mezunlar Bursu normal öğrenim süresince verilir.
DİĞER BURSLAR
Bilim Tarihi Programı Bursu (Fuat Sezgin Vakfı):
Bilim Tarihi bölümünü kazanarak kayıt yaptıran öğrencilere, gerekli koşulları sağlamaları halinde Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı tarafından burs verilmektedir. (İlgili burs tamamen ilgili vakıf tarafından sağlanmaktadır; üniversitemizin sorumluluğunda değildir)
2020 YKS sonuçlarına göre Bilim Tarihi bölümüne;
- En yüksek ilk beş sırayı paylaşarak tercih edip yerleşen öğrencilere 1000 TL
- En alt beş sıralamayı paylaşarak tercih edip yerleşen öğrencilere 500 TL
- Bu iki kategori arasında kalarak bölüme giriş yapan öğrencilere 750 TL, 4 yıl boyunca yılda 8 ay olmak üzere aylık burs ödemesi yapılır.
*Bursun kesilme şartları ile ilgili Fuat Sezgin Vakfından bilgi alınması önemle rica olunur.
Çift Anadal ve Yandal Bursu
Anadal programında akademik başarı sağlayarak Çift Anadal (ÇAP) veya Yandal eğitimi almaya hak kazanan öğrencilerden ikinci Anadal ve Yandal eğitiminde öğrenim ücreti alınmaz.
ÇAP programındaki öğrenimini normal süresi içerisinde tamamlayamayan öğrencilerden, kalan öğretim süresince ÇAP programı ücreti alınır.
Yandal programını 4 yarıyıl içerisinde bitiremeyen öğrenciden kalan öğrenim süresi için Yandal öğrenim ücreti alınır.
Ödeme Seçenekleri ve Koşulları
2020-2021 Eğitim öğretim yılı öğrenim ücreti için tıklayınız.
Kayıt haftasında Albaraka Türk Katılım bankası Haliç yerşleşkesinde mobil hizmet verecektir.Ödeme yapacak olduğunuz banka veya e-ödeme sistemi sizden öğrenci numarası talep edecektir.
Peşin Ödeme
Öğrenim ücretini peşin ödeyecek öğrenciler kayıt tarihlerinde öğrenci numaraları ile birlikte Albaraka Türk Katılım Bankası ( Şube Gişelerini ) veya Ziraat Bankası (Şube Gişeleri, ATM’ler ve İnternet Bankacılığı) kanallarını kullanarak yapabilirler. (Öğrenim ücretinin tamamının nakit veya kredi kartı ile tek çekim olarak ödenmesi halinde %5 Peşin ödeme indirimi uygulanır.)
*Banka hesaplarımız HAVALE ve EFT işlemlerine kapalı olduğundan bu yöntemlerle ödeme yapılamamaktadır. (Bu nedenle hesap numarası ve IBAN bilgisi talep edilmesine gerek yoktur.)
Kredi kartı ile Ödeme
Öğrenim ücretini kredi kartı ile ödeyecek öğrenciler, https://odeme.fsm.edu.tr adresine girerek anlaşmalı bankalara ait kredi kartlarıyla ödeme yapabilirler. Anlaşmalı kartlarla (World, Bonus, Bankkart Combo, Paraf) yapılan taksitli ödemelerde vade farksız 10 taksit yapılmaktadır.
Miles&Smiles ve American Express (Amex) tabanlı kredi kartlarıyla işlem yapılamamaktadır.Axess ve Maximum kartla olan anlaşmalarımız sona erdiğinden bu kartlarla taksitli ödemelerde kullanılamaz.
Öğrenim Kredisi Kullanarak Ödeme (10 Taksit)
Albaraka Türk Katılım Bankası ile taksitli ödemeden yararlanmak isteyen öğrenci ve velilerimizin Albaraka Türk bankasının tüm şubelerinde görevlendirilen Bireysel Müşteri İlişkileri Yetkililerine, öğrenciye ait okul numarası ile başvurup taksitli ödeme anlaşması yapmaları gerekmektedir. Albaraka Türk Katılım Bankası ile taksitli ödeme başvurunuz banka tarafından onaylandığı takdirde öğrencimizin muhasebe kaydı online/otomatik olarak tamamlanacaktır.
İşleyişi
Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından açtırdığınız hesaba ödeme planında öğrenci adına görüntülenen yıllık öğrenim ücreti kadar kredi limiti tanımlayacaktır. Veli (kefil) adına açılan Özel Kredili hesaba, ödeme planında öğrenci adına görüntülenen yıllık öğrenim ücretinin taksit tutarını eksiksiz olarak en geç belirlenen son ödeme gününe kadar yatırmanız gerekecektir. Belirlenen son ödeme gününe kadar öğrenim ücretlerinin taksit tutarları, kefil adına açılan Özel Kredili hesabınıza yatırılmadığı takdirde ya da yeterli bakiye olmadığı durumlarda banka, hesabınıza tanımlanan kredi limitini devreye alıp hesap sahibini kredilendirerek ödemeleri tamamlayacaktır. Söz konusu durum hesap sahibine, ödenmeyen taksit tutarı üzerinden gecikme cezası (kâr mahrumiyeti ) uygulanmasına neden olacağı için taksitlerin geciktirilmemesi hesap sahibi yararınadır. Veli (kefil) adına açılan OTS hesabına yapılan aylık ödemelerin dekontunu tarafımıza ulaştırmanıza gerek yoktur.
Velilerin Özel Kredili Hesap Açılış Başvurusu İçin Gerekli Olan Belgeler:
- Nüfus cüzdanı
- Gelir Belgesi:
- Ücretli (SGK’lı ) ise; Son aya ait maaş bordrosu veya E-devlet üzerinden alınacak hizmet dökümü,
- Emekli ise; E-devlet üzerinden alınan emekli olduğunu gösterir belge,
- Vergi mükellefi ise, vergi levhası ve son döneme ait mali veriler,
NOT: 65 yaş ve üzeri vatandaşlara işlem yapılamadığından dolayı veli veya kefillerin 65 yaş altında olması ve gelir belgesi bulunması hususuna dikkat edilmelidir.
Banka İletişim Bilgileri
Albaraka Türk Katılım Bankası Çağrı Merkezi
444 5 666
0(850) 222 5 666
Beşyüzevler Şubesi
0(212) 477 61 90
*Eğitim ödemelerinizi yukarıda belirtilen kanalları kullanarak Türkiye’nin her yerinden yapabilirsiniz.
*Ödemeniz başarılı bir şekilde gerçekleşmiş ise; online ödeme ekranımız ‘odeme.fsm.edu.tr’ye girdiğinizde borcunuzun ’0’ sıfır olarak gözükmesi gerekmektedir.
İngilizce Hazırlık
Üniversitemizde eğitim dili %30 İngilizce olan programlarda hazırlık eğitimi zorunlu olup; eğitim dili Türkçe olan programlarda ise hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.
Eğitim Dili %30 İngilizce olan Lisans Programları:
· Mimarlık Lisans Programı
· İç Mimarlık Lisans Programı
· İnşaat Mühendisliği Lisans Programı
· Biyomedikal Mühendisliği Lisans Programı
· Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı
· Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans Programı
· Psikoloji Lisans Programı
Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı’ndan Muafiyet
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
· FSMEPT (Fatih Sultan Mehmet English Proficiency Test): 65
· PTE Academic : 55/90
· TOEFL IBT : 78/120
· YDS/YÖKDİL : 65/100
· CPE : C
· CAE: C
Daha önce Türkiye’deki bir üniversitede ya da YÖK denkliği bulunan uluslararası bir üniversitede İngilizce hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamış ve İngilizce yeterlik sınavından geçer not almış olan öğrenciler, üzerinden iki yıl geçmemesi koşuluyla başarılı olduklarını belgelendirerek Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na başvuru yapmaları durumunda İngilizce hazırlık programından muaf tutulurlar.*
*Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü, farklı bir üniversiteden alınmış İngilizce yeterlik sertifikası ya da denkliği olan dış sınav sonucunun ibraz edilmesi durumunda, sonuçların güvenirliği ve eşdeğerliği hususunda araştırma yapabilir, ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişimde bulunabilir. İbraz edilen sonucun, güvenirlik ve eşdeğerlik şartlarını karşılamaması halinde öğrencinin muafiyet başvurusu kabul edilmeyebilir.
Düzey Belirleme Sınavı & FSMEPT
Öğrenciler, akademik yıl başında düzenlenen Düzey Belirleme Sınavı’na tabi tutulurlar. Bu sınavdan 65’in altında puan alan öğrenciler hazırlık programında seviyelerine uygun sınıflara yerleştirilirler. Düzey Belirleme Sınavı’ndan 65 ve üstü puan alan öğrenciler, FSMEPT’e girme hakkı kazanırlar. FSMEPT’ten başarılı olan öğrenciler hazırlık programından muaf olarak doğrudan lisans programlarına başlayabilirler.
FSMEPT; okuma, yazma, dinleme ve konuşma kısımlarından oluşmakta olup açık-uçlu sorular içermektedir ve orta-üstü (B2) düzeydedir.
Güz dönemi sonunda ya da bahar dönemi sonunda FSMEPT’e girebilmek için öğrencilerin en az orta düzeyi (B1) başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Bu bağlamda, Düzey Belirleme Sınavı’ndan aldığı puan ile Başlangıç Üstü (A2) veya Orta (B1) düzeyde programa başlayan öğrenciler, yeterlik sınavlarına girebilme hususunda daha avantajlıdırlar.
FSMEPT ve Düzey Belirleme Sınavı örnekleri Yabancı Diller Bölümü internet sitesinden (http://prep.fsm.edu.tr ) incelenebilir.
2020-2021 Akademik Yılı Düzey Belirleme Sınavı ve FSMEPT Tarihleri:
Düzey Belirleme Sınavı: 8 Ekim 2020
FSMEPT: 8-9 Ekim 2020
Arapça Hazırlık
Eğitim Dili Arapça olan Lisans Programları:
- Temel İslam Bilimleri Lisans Programı (%100 Arapça)
- Arapça Öğretmenliği Lisans Programı (%30 Arapça)
Arapça Hazırlık Sınıfından Muafiyet
Akademik yılın başında düzenlenen AYS’den (Arapça Yeterlik Sınavı) başarılı olan öğrenciler, zorunlu Arapça Hazırlık Programından muaf tutulurlar. Sınav yazılı ve sözlü olarak iki kısımdan oluşur. Her iki sınavdan da Temel İslam Bilimleri bölümü öğrencileri 100 üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmakta iken Arapça Öğretmenliği bölümü öğrencileri ise 100 üzerinden en az 65 puan alarak başarılı olmaktadır. Yeterlik Sınavını geçen öğrenciler, hazırlık sınıfından muaf tutulur ve lisans öğrenimlerine başlarlar.
Kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla, YDS veya YÖKDİL Arapça sınavlarının birinden, 85 ve üzeri puana sahip %100 Arapça programlarına kayıtlı öğrenciler ile 80 ve üzeri puana sahip %30 Arapça programlarına kayıtlı öğrenciler, sınav sonuç belgelerini ilgili dilekçe ile akademik takvimde belirtilen tarihlerde Bölüm sekreterliğine ibraz etmeleri durumunda Arapça Hazırlık Programından muaf tutulurlar.
Arapça Hazırlık Sınıfı Seviye Tespit Sınavı
Öğrencilerin Hazırlık Sınıfı’nda hangi seviyeden öğrenim göreceğini belirlemek amacıyla her akademik yılbaşında yapılan sınav sonucunda öğrencilerin dil bilme seviyeleri belirlenir.
Sınav sonuçlarına göre Sınav Komisyonu Başkanlığı tarafından Hazırlık Sınıfı’nda;
- Başlangıç Öncesi (Temhidi),
- Başlangıç (Mübtedi),
- Orta (Mütevassit)
- İleri (Mütekaddim)
Seviyelerine göre eğitim göreceklerdir.
2020-2021 Akademik Yılı için;
Düzey Belirleme Sınavı 8 Ekim 2020
Yeterlilik Sınavı 8-9 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleşecektir.